Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, March 18, 2011

Beperkingen voor sociale netwerken tijdens Russische verkiezingen

In de aanloop naar politieke verkiezingen moeten sociale netwerken zoals Facebook en publieke online forums aan bepaalde regels worden ontworpen. Dat heeft Maya Grishina, lid van de Russische Elections Commission. Op dit ogenblik is in Rusland elke campagne op de dag voor verkiezingen verboden. Ook de bekendmaking van exit-polls voor het afsluiten van de stemming is verboden. Die regels worden volgens Grishina echter door bloggers en sociale media genegeerd.

"Er moet volgens Grishina een wet worden ingevoerd om politieke campagnes in de blogosfeer te regelen," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Online politieke campagnes zouden volgens haar geconcentreerd moeten zijn op speciaal gecreƫerde websites en blogdiscussies zouden alleen mogen worden toegelaten in gesloten gemeenschappen waar de gewone internet-gebruiker geen toegang toe zou hebben. De voorstellen van Grishina hebben echter bijzonder veel kritiek uitgelokt."

"Het voorstel van Grishina is idioot en onrealiseerbaar," merkte Ilya Yashin, lid van de liberale oppositiegroep Solidarity, op. "Men kan Amerikaanse websites niet verplichten om de Russische wet te volgen." Politiek analist Denis Terekhov voegt er aan toe dat dit pad ook zou kunnen leiden tot een verbod aan politieke discussies in de woonkamer. Ook de communistische partij verzet zich tegen het voorstel van Grishina, maar een woordvoerder van United Russia stelde dat het idee voor de start van de volgende verkiezingscampagnes verder zou besproken worden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home