Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 01, 2010

Russisch bedrijf wil comfortabel ruimtehotel lanceren

Het Russische bedrijf Orbital Technologies heeft plannen bekend gemaakt om een ruimtestation te lanceren. Het hotel zou over zes jaar gelanceerd kunnen worden. De ruimtetoeristen zouden naar hun kosmische bestemming worden gebracht met de Soyoez-ruimtependel, die ook kosmonauten naar het International Space Station (ISS) brengt. Details over de bouw en de prijs van het ruimtehotel werden niet bekend gemaakt. Sergei Kostenko, chief executive van Orbital Technologies, merkt op dat ruimtetoeristen zich tot nu toe tevreden moesten stellen met de beperkte ruimte van het internationaal ruimtestation, dat ze moesten delen met astronauten en hun experimenten. Het ruimtehotel zou de toeristen een groter comfort bieden.

"Het interieur van het hotel zal in niets herinneren aan het internationale ruimtestation", merkte Sergei Kostenko, chief executive van Orbital Technologies, op tegenover het persbureau RIA Novosti. "Een hotel moet een comfortabel interieur hebben. Het zal ook mogelijk zijn om door grote patrijspoorten naar de aarde te kijken." Het ruimtehotel zou zich volgens Kostenko in de eerste plaats richten tot rijke toeristen en onderzoekers van privébedrijven die in de ruimte research willen doen. Hij voegt er aan toe dat de eerste module van het hotel vier cabines voor zeven personen zou tellen. Details over de verblijfskosten werden niet bekend gemaakt. Achter het project zouden Russische en Amerikaanse investeerders schuilgaan.

Orbital voert aan dat de maaltijden volgens de individuele smaak van de ruimtetoeristen zouden worden samengesteld. Hij voegde er aan toe dat eraan gedacht wordt om de maaltijden voor het vertrek naar de ruimte door bekende meesterkoks te laten bereiden. Er werd niet bekend gemaakt hoe het ruimtehotel zal worden gebouwd, maar de Russische satellietproducent Energia zou als constructeur worden ingeschakeld. Energia bouwt ook de Soyoez-ruimtependel en het Progress-cargoschip dat voorraden naar het ruimtestation brengt. Volgens Kostenko zijn er al een aantal contracten ondertekend met Energia en het Russische federale ruimtevaartagentschap Roscosmos. Volgens Roscosmos zou het hotel ook een opvang kunnen zijn voor astronauten bij een mogelijk incident in het ruimtestation.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home