Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 14, 2012

Indiase outsourcing-sector kijkt naar opkomende markten

De opkomende markten zullen de belangrijke Indiase informatica-sector helpen om de dalende vraag vanuit de westerse wereld op te vangen. Dat heeft Kapil Sibal, Indiaas minister van informatica-technologie, gezegd tijdens de internationaal congres in Mumbai. Sibal wees erop dat opkomende markten meer dan de helft van de wereldbevolking omvatten en op zoek zijn naar innovaties om een brede waaier van problemen aan te pakken. India kijkt daarbij onder meer naar Afrika, Latijns-Amerika, Rusland en China.

"Outsourcing is een belangrijke pijler geweest van de transformatie van India tot een belangrijke groeimarkt en vertegenwoordigt minstens 5 procent van het Indiase bruto binnenlandse product," merkt het persbureau AFP op. "Dit jaar zal de omzetgroei van de Indiase informatica-industrie volgens de sectororganisatie National Association of Software and Services Companies (Nasscom) echter een duidelijke vertraging kennen, te wijten aan de wereldwijde economische onzekerheden."

Nasscom voorspelt dat het nieuwe jaar nog een exportgroei van 14 procent tot 78 miljard dollar zal laten optekenen, tegenover een stijging met 16,3 procent het voorbije jaar. "De meeste Indiase outsourcing-bedrijven hebben sterke kwartaalcijfers laten optekenen, maar gaven aan dat de wereldwijde vooruitzichten moeilijk bleven," wordt er opgemerkt. Amerikaanse en Europese klanten vertegenwoordigen op dit ogenblik nog 80 procent van de inkomsten van de Indiase outsourcing-sector.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home