Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 14, 2012

Europa bereid tot grotere import uit ontwikkelingslanden

De Europese Commissie is bereid om ontwikkelingslanden meer ruimte te bieden om producten af te zetten in Europa. Handel is volgens de Europese Commissie immers een cruciale factor om de ontwikkeling te bevorderen. Wel zal een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende ontwikkelingslanden, zodat de armste naties de grootste hulp krijgen. Karel De Gucht, Europees Commissaris voor handel, stelt dat arme landen al tegen bijzonder gunstige voorwaarden toegang hebben tot de Europese markt, zodat vooral met niet-tariefgebonden maatregelen moet worden gewerkt.

De Europese Unie wil naar eigen zeggen de instrumenten voor handel en ontwikkelingshulp op elkaar afstemmen om op die manier de handelscapaciteit van ontwikkelingslanden te versterken. "Het gaat daarbij niet enkel om het terugschroeven van de invoertarieven, maar ook om de verbetering van het bedrijfsklimaat," wordt er opgemerkt. De Europese Commissie wil vooral de allerarmste landen helpen hun capaciteit te versterken en hun economie aan te passen, zodat ze een rol zouden kunnen spelen in de regionale en wereldeconomie.

De Europese Commissie wil zijn onderhandelingen over vrijhandelsovereenkomsten meer richten op het wegnemen van handelsbarrières. De toegang tot de Europese markten voor exporteurs uit ontwikkelingslanden moet daarom volgens de Europese Commissie gemakkelijker worden gemaakt. Ook wil de Europese Unie ondernemers uit ontwikkelingslanden helpen om te voldoen aan internationale eisen op het gebied van kwaliteit, arbeid en milieu.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home