Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 14, 2012

Uitgevers bieden miljoenen voor memoires Amanda Knox

Uitgevers in de Verenigde Staten bieden miljoenen om de memoires van Amanda Knox te mogen uitgeven. De Amerikaanse studente Amanda Knox zat vier jaar in de cel in Italië, waar ze tot vijfentwintig jaar was veroordeeld voor de geruchtmakende seksmoord op de Britse Meredith Kercher. Vorig jaar werd Knox echter na een hoger beroep, dat massaal door de media in beeld werd gebracht, vrijgesproken. Knox beloofde een feitelijk relaas van de gebeurtenissen die tot de dood van Kercher leidden.

Meredith Kercher en Amanda Knox deelden tijdens hun verblijf in Italië een kamer in hetzelfde studentenhuis in Perugia. Daar werd Kercher vijf jaar geleden doodgestoken en halfnaakt aangetroffen. Volgens de openbaar aanklager in Italië was de dood van Kercher het gevolg van een seksspel dat uit de hand was gelopen. Amanda Knox en haar toenmalige Italiaanse vriend Raffaele Sollecito hebben altijd hun onschuld staande gehouden, maar werden in eerste instantie toch veroordeeld. Rudy Guede, een derde verdachte, bekende de feiten wel en werd tot zestien jaar cel veroordeeld.

Ook Raffaele Sollecito zou aan zijn memoires bezig zijn. Amanda Knox had zelf de vergadering met de potentiële uitgevers belegd. Het proces tegen Amanda Knox genoot zowel in de Verenigde Staten als Europa gigantische belangstelling. In de Verenigde Staten werd de studente vooral gezien als een slachtoffer van Italiaanse gerechtelijke dwalingen, terwijl in Groot-Brittannië en Italië velen haar als een manipulatieve moordenares zagen die aan haar bestraffing is kunnen ontsnappen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home