Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2012

België boekt belangrijke vooruitgang in milieurangschikking

Het milieubeleid in België maakt belangrijke vorderingen. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Yale en Columbia. In de index van de Amerikaanse universiteiten staat België op een 24ste plaats en wordt bovendien gecatalogeerd bij de landen die sterk presteren. Daarmee wordt een opvallende sprong vooruit gerealiseerd, want twee jaar geleden stond België nog op een 88ste plaats. De beste prestatie wordt opgetekend door Zwitserland. Irak staat op de laatste plaats.

Bij de Europese landen staat België op de 19de plaats, op de hoogte van landen zoals Denemarken, Polen, Slovenië en Spanje. In het algemeen scoort België zeer goed op het vlak van milieu en gezondheid, maar op het vlak van gezondheid van ecosystemen worden minder goede prestaties opgetekend. De Vlaamse Milieumaatschappij voegt er wel aan toe dat de algemene scores in de index van de Amerikaanse universiteiten vooral gericht zijn op de evaluatie van het milieubeleid en niet zozeer op de milieukwaliteit.

Voor het eerst publiceerden de universiteiten ook een trendindex, waarin aangegeven wordt of de onderzochte landen vooruitgang boeken op het gebied van leefmilieu. "Door de sterke evolutie van het jongste decennium krijgt België in die trendindex een negende plaats," merkt de Vlaamse Milieumaatschappij op. "Daarmee behoort België tot de kopgroep van de zogenaamde strongest improvers. De positieve trend komt volgens de Vlaamse Milieumaatschappij overeen met de eigen bevindingen, al zijn die vorderingen nog dikwijls onvoldoende om de doelstellingen te halen.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home