Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 13, 2012

Uitzendkrachten in het algemeen tevreden over hun baan

Uitzendkrachten zijn in het algemeen tevreden over hun werk, maar klagen over een gebrek aan opleidingsmogelijkheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Nederlandse Bond van Uitzendbedrijven (NBBU) naar de de werkbeleving, beweegredenen en wensen van uitzendkrachten. Opgemerkt wordt dat 83 procent van de uitzendkrachten aan hun baan een voldoende tot goed rapport geven. Gemiddeld krijgt de uitzendbaan een score van 70 procent. Het meest tevreden zijn de uitzendkrachten over hun collega's.

De onderzoekers stelden vast dat 73 procent van de uitzendkrachten het werken met een flexibel arbeidscontract prettig vindt of geen belang hecht aan de contractvorm. De positieve perceptie heeft volgens de onderzoekers te maken met de maatschappelijke behoefte die wordt aangevoeld. "Door hun werk spelen uitzendkrachten een rol op de arbeidsmarkt," merken de onderzoekers op. Het feit dat ze gevraagd worden is volgens de onderzoekers een signaal dat deze tijdelijke werkkrachten belangrijk zijn.

Dat blijkt volgens de onderzoekers ook uit de redenen die worden opgegeven voor de keuze voor uitzendwerk. "De meeste uitzendkrachten geven aan dat uitzendwerk hen de mogelijkheid geeft weer werk te hebben na het verliezen van een vaste baan wegens ontslag, reorganisatie of faillissement," wordt er opgemerkt. "Eén derde van de betrokkenen werkt als uitzendkracht om een vaste baan te vinden. Tegelijkertijd is het voor 25 procent van de uitzendkrachten een makkelijke manier om werk te vinden. Ongeveer 30 procent antwoordt dat ze geen andere keus hadden."

Ongeveer een kwart vindt het niet prettig om via een flexcontract te moeten werken. Veelal geven ze aan dat een vast dienstverband rust en zekerheid biedt. Er moeten volgens de onderzoekers inspanningen worden gedaan om flexwerk aantrekkelijker te maken.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home