Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 14, 2012

Catherine Ashton in Groot-Brittannië nagenoeg vergeten

De Britse Catherine Ashton, die met haar verantwoordelijkheid voor buitenlandse zaken één van de meeste prominente figuren van de Europese Unie zou moeten zijn, wordt door haar eigen landgenoten grotendeels genegeerd. Dat is de conclusie van een onderzoek over de visibiliteit van de Europese Commissarissen in eigen land. Slechts 16 procent van de Britse burgers hebben recent in de nationale media gehoord over Catherine Ashton. Alleen de Fransman Michel Barnier, Europees Commissaris van interne zaken, haalt met een score van 8 procent nog lagere resultaten.

Het webmagazine Euractiv merkt echter op dat Michel Barnier zich erop mag beroepen één van de meest gevolgde Europees Commissarissen te zijn op te internet. De website van Barnier kreeg tijdens de maand december meer dan 20.000 hits. Alleen José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, haalde met 35.000 bezoekers een betere score. Er wordt opgemerkt dat Barnier met zijn bevoegdheden voor de hervorming van de Europese financiële regels, wellicht meer interesse wekt in het buitenland dan op het thuisfront.

"Dat kan echter niet worden gezegd van Catherine Ashton," merkt Euractiv op. "Hoewel Ashton met buitenlands beleid bevoegd is voor één van de meest belangrijkste aspecten van de Europese Unie, presteert ze op het internet bijzonder matig. Haar website ontving tijdens de maand december slechts 8.000 bezoekers, terwijl de Europese Unie in die periode zijn sancties tegen landen zoals Iran en Syrië opdreef. Ashton staat slechts op de achttiende plaats in de online rangschikking van de Europees Commissarissen.

De meest zichtbare Europees Commissaris in eigen land is de Fin Olli Rehn, bevoegd door economische zaken (45 procent), gevolgd door de Maltees John Dalli (41 procent), de Italiaan Antonio Tajani en de Est Siim Kallas (40 procent) en de Hongaar Laszlo Andor (34 procent). Karel De Gucht eindigt op de derde laatste plaats met een score van 17 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home