Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 14, 2012

Thuiswerk betekent voor vader meer tijd met kinderen

Het nieuwe werken is voor vele vaders een mogelijkheid om meer tijd vrij te maken voor hun kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Motivaction bij vaders en moeders met kinderen tot dertien jaar. De onderzoekers merken op dat 55 procent van de werkende vaders meer tijd zou willen kunnen vrijmaken voor hun kinderen, tegenover 35 procent bij moeders. Er wordt aan toegevoegd dat vaders dat streven denken te kunnen realiseren met flexibel werken.

"Veel werkende vaders missen hun kinderen meer dan moeders," merkt Motivaction op. "De studie wees uit dat 67 procent van de werkende vaders er problemen mee heeft dat ze door het werk de kinderen te weinig zien. Bij moeders bedraagt dat 43 procent. Meer dan de helft van de vaders zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen. Een goede werk-privé balans is voor 82 procent van de werkende vaders en 74 procent van de werkende moeders grotendeels bepalend voor het werkplezier."

Het nieuwe werken is volgens de vaders de beste oplossing om hun streven te realiseren. Daarbij wordt vooral gewezen op de zelfstandige keuze van de werktijden (37 procent), de werklocatie (25 procent). Ook wordt opgemerkt dat 40 procent van de vaders en 30 procent van de moeders een andere baan zouden kiezen wanneer daardoor meer privétijd kan worden gecreëerd. Er wordt wel opgemerkt dat tijd met de kinderen voor de werkende moeders vaak een periode van multitasken, met onder meer schoonmaak en koken, vormt.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home