Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 14, 2012

Personeel heeft geen probleem met revanches tegen werkgever

Een groot aantal werknemers ziet er relatief weinig problemen in om zich tegenover zijn bedrijf te revancheren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de carrièresite Monsterboard. De onderzoekers merkten onder meer op dat één kwart van de werknemers bereid is om bedrijfsgeheimen te verkopen in ruil voor geld of een nieuwe baan of omdat het hen een goed gevoel geeft omdat ze van mening is dat de werkgever hen niet voldoende apprecieert of beloont.

Overal waar gewerkt wordt, is er van revanches tegenover de werkgever sprake. Dat zeggen woordvoerders van het Nederlandse Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat onderzoek doet naar misbruik van bedrijfsgegevens bij ondernemingen en de overheid. Volgens Hoffmann gaat ongeveer 6 procent van de bedrijfswinst verloren door verschillende vormen van fraude, niet alleen door diefstal, maar ook door werkverzuim of een bijbaan tijdens de werkuren van de officiële baas.

Hoffmann zegt dat ondernemers bij die problemen vaak een balans opmaken tussen baten en kosten. "Wanneer men denkt dat het onderzoek en de aanpak meer zal kosten dan het vergrijp, wordt in veel gevallen nagelaten om actie te ondernemen," wordt er opgemerkt. "Helaas geeft het bedrijf daarmee aan dat interne fraude gedoogd wordt, op voorwaarde dat de schade niet te hoog oploopt. Dat heeft uiteraard een weerslag op de bedrijfscultuur."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home