Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 21, 2012

Financiƫle chaos in Peruaanse voetbalcompetitie

In Peru zijn de voetballers uit de Primera Division in staking gegaan omdat ze door hun clubs, niet worden betaald zoals was afgesproken. Door de staking dienden een aantal clubs een jeugdelftal in het veld te brengen. De Peruaanse voetballers hadden tot de staking beslist nadat de spelersvakbond Sapaf weigerde om zich akkoord te verklaren met een voorstel van de leiding van de Primera Division om de clubs, met inbegrip van de topverenigingen Universitario en Alianza Lima, toe te laten hun schulden te herstructureren.

"Er staking was onvermijdelijk, want men liet ons geen alternatief," merkte Francesco Manassero, voorzitter van de Sapaf, op. "Indien we de clubs hadden laten beslissen over de grootte van hun schuld en de terugbetalingsmodaliteiten, zouden we tot in de eeuwigheid kunnen wachten. We kunnen niet toestaan dat er van de spelers misbruik wordt gemaakt. Het lijkt in Peru normaal om spelers gedurende vier of vijf maanden niet uit te betalen en dan vervolgens een herfinanciering over een periode van twee jaar te verwachten."

De staking is volgens Francesco Manassero het gevolg van de apathie van de clubs en de Peruvian Football Federation in het nemen van de nodige stappen om het conflict op te lossen. Inmiddels heeft het bestuur van voetbalclub San Martin, die het voorbije decennium drie keer op rij de landstitel behaalde, de vereniging op te doeken omwille van de stakingsactie. San Martin weigerde om een jeugdelftal in het veld te brengen voor de wedstrijd tegen Melgar, wat leidde tot een forfait-nederlaag. San Martin vindt dat de spelers de club de rug hebben toegekeerd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home