Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 20, 2012

Emiraten profiteren van gevolgen Arabische Lente

De arbeidsmarkt in de Verenigde Arabische Emiraten blijft ook dit jaar groeien. Dat is de conclusie van een rapport van de Gulf Recruitment Group. Daarbij wordt opgemerkt dat 93 procent van de bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten van plan zijn om tijdens het eerste kwartaal van dit jaar aanwervingen te doen. Er wordt wel opgemerkt dat ook hier vele werkgevers voorzichtiger zijn geworden met nieuwe aanwervingen. Onder meer wordt opgemerkt dat er een grote terughoudendheid mag worden verwacht in de financiƫle sector.

In het rapport wordt aangevoerd dat vooral bij consumptiegoederen, farmaceutica en de bouwsector een verdere groei van de tewerkstelling mag worden verwacht. "In de investeringsbanken moet dit jaar echter niet veel activiteit worden verwacht," merkt Mark Timms, directeur van de Golf Recruitment Group, op tegenover het webmagazine Gulfnews. "In die sector moeten dan ook niet veel aanwervingen worden verwacht. Daarentegen zijn er wel belangrijke mogelijkheden in de verzekeringssector."

"De arbeidsmarkt van de Verenigde Arabische Emiraten heeft het voorbije jaar al beter gedaan dan het jaar voordien," geeft Konstantina Sakelloriou, directeur marketing bij consulent Stanton Chase, aan. "Die positieve evolutie was te danken aan de verbetering van de lokale economie, maar ook aan een aantal internationale gebeurtenissen. De economische vertraging in de Verenigde Staten en Europa heeft de banksector verplicht om tot afvloeiingen over te gaan. In de Verenigde Arabische Emiraten gaat het voorlopig echter nog om een vertraging."

Ook wordt gewezen op de impact van de Arabische Lente, die ondernemingen, individuen en kapitaal hebben aangezet om naar de Verenigde Arabische Emiraten uit te wijken.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home