Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, February 19, 2012

Eén op tien Amerikaanse kinderen heeft ouder met alcohol-probleem

Eén op de tien kinderen in de Verenigde Staten heeft een vader of moeder die aan alcohol verslaafd is. Bij een groot aantal kinderen kampen beide ouders met een alcoholprobleem. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Substance Abuse and Mental Health Services Administration (Samhsa), die zich onder meer met verslavingszorg bezighoudt. Volgens het rapport wonen 7,5 miljoen kinderen in de Verenigde Staten samen met een aan alcohol verslaafde vader of moeder.

Ongeveer 1,4 miljoen kinderen leven samen met slechts één ouder. Bij 1,1 miljoen kinderen gaat het om een gezin dat door een alleenstaande moeder wordt geleid. De onderzoekers merken op dat kinderen die met alcoholisten moeten samenleven een groter risico lopen om met mentale problemen, zoals depressie of angsten, geconfronteerd te worden. Ook zou er volgens Samshsa vaker sprake zijn van misbruik of verwaarlozing.

De onderzoekers merken op dat de betrokken kinderen vaak ook met cognitieve problemen en taalmoeilijkheden te maken krijgen. Ook blijken ze vier keer meer het risico te lopen om zelf een alcohol-probleem te ontwikkelen. "De cijfers tonen nogmaals aan dat alcoholisme een belangrijk probleem voor de openbare gezondheid oplevert," merkt Pamela Hyde, directeur van het Samhsa, op. "Er moeten dan ook inspanningen worden geleverd om alcohol-misbruik aan te pakken."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home