Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Chicago meest corrupte stad van de Verenigde Staten

De metropool van Chicago is het meest corrupte federale district van de Verenigde Staten. Illinois, met Chicago de belangrijkste stad, is de derde meest corrupte Amerikaanse staat. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de University of Illinois. Daarbij wordt opgemerkt dat in Chicago sinds het midden van de jaren zeventig 1.531 veroordelingen zijn uitgesproken wegens corruptie, gevolgd door Los Angeles (1.275 veroordelingen) en Manhattan (1.202 veroordelingen). In de statenrangschikking wordt Chicago vooraf gegaan door Washington DC en Louisiana.

"Het is al langer algemeen aangenomen - minstens sinds het tijdperk van Al Capone - dat Chicago en Illinois een hoog niveau aan corruptie kennen," merkt onderzoeksleider Dick Simpson, professor politieke wetenschappen aan de University of Illinois, op. "Die veronderstellingen worden nu echter statistisch bevestigd." De onderzoekers merken op dat de openbare aanklagers in Illinois bijzonder actief zijn geweest en onder meer twee leden van het Amerikaanse congres, een lokaal minister van financiƫn, twee lokale senatoren en vijf lokale volksvertegenwoordigers hebben veroordeeld."

In Chicago werden eenendertig leden van het gemeentebestuur sinds de eerste helft van de jaren zeventig veroordeeld wegens diverse criminele feiten. Twee andere gemeenteraadsleden overleden nadat ze in beschuldiging waren gesteld, maar nog niet voor de rechter waren verschenen. "Er moeten duidelijk meer inspanningen worden gedaan om de corruptie in Illinois in te dijken," merkt Dick Simpson op. Onder meer wil hij elke gift aan verkozenen en ambtenaren laten verbieden en ethische trainingen laten opleggen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home