Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Jongeren hebben rooskleurig beeld over financiële toekomst

Veel jongeren hebben houden zich een bijzonder rooskleurig beeld over hun financiële toekomst voor ogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Nederlandse Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) bij jongeren tussen twaalf en vierentwintig jaar. De onderzoekers stelden vast dat 40 procent van de ondervraagden tussen twaalf en vijftien jaar verwacht op 35-jarige leeftijd een maandinkomen te hebben van minstens 5.000 euro. Bij twintigers denkt 33 procent aan een nettoloon van meer dan 3.000 euro per maand.

"Hoewel de meeste jongeren doordrongen zijn van de moeilijke omstandigheden waarin de economie zich op dit ogenblik bevindt, verwacht 62 procent later gemakkelijk aan een goede baan te komen," merken de onderzoekers op. "Het ongebreidelde optimisme wordt vooral bij de jongste leeftijden vastgesteld. Vanaf de leeftijd van eenentwintig jaar wordt men daar wel enigszins somberder over. Toch denkt 44 procent van de ondervraagden later meer te zullen verdienen dan hun ouders."

Het onderzoek toont volgens het Nibud de belangrijkheid aan om jongeren voor hun achttiende jaar de waarde van geld te leren. "Op die manier kunnen ze voor zichzelf een realistischer beeld vormen over hun financiële situatie," aldus de onderzoekers. Wel gaf 52 procent van de ondervraagden aan te verwachten dat dit jaar economisch minder goed zal zijn dan vorig jaar. Een derde van de jongeren zegt bewuster met geld om te gaan door de berichten over de economische situatie.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home