Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Eén op tien vrouwen verkiest promotie boven zwangerschap

Eén op tien vrouwen zegt een zwangerschap uit te stellen voor een promotie, zodat ze kunnen doorgroeien in hun professionele loopbaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Nederlandse Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Daarnaast zegt 39 procent van de vrouwen te proberen om de promotie binnen te halen, maar een zwangerschap niet uit te stellen. Daarbij zegt 37 procent de kinderwens ter sprake te brengen en daarover met de leidinggevende goede afspraken proberen te maken.

De onderzoekers stelden vast dat slechts 12 procent van de ondervraagde vrouwen de professionele ambities opbergt en zich helemaal op de kinderwens concentreert. Uit de studie bleek verder dat 47 procent van de vrouwen aangeeft zich tot het uiterste in te spannen om hun geschiktheid voor een topfunctie aan te tonen. Daarbij gaat 31 procent een gesprek aan met een leidinggevende over de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Slechts 16 procent kiest ervoor te solliciteren bij een organisatie waar zij haar kansen beter inschat.

Wanneer een mannelijke collega een hogere vergoeding ontvangt voor identiek werk, zegt 32 procent van de vrouwen onmiddellijk stappen te ondernemen en een gelijkwaardig loon te eisen bij de leidinggevenden. Daarentegen geeft 58 procent aan liever het functioneringsgesprek af te wachten, maar kaart het loonverschil wel aan. Een ongelijke beloning is niet een reden voor vrouwen om direct van werkgever te wisselen. Slechts 4 procent gaat snel op zoek naar een nieuwe baan.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home