Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 16, 2012

Duurzame energie basis voor onafhankelijke Schotse economie

Een onafhankelijk Schotland zou een belangrijke economische groei kunnen realiseren met inkomsten uit de hernieuwbare energie. Dat heeft de Schotse premier Alex Salmond gezegd tijdens een toespraak voor de Londen School of Economisch. Schotland zou volgens Salmond belangrijke inkomsten kunnen genereren uit winning en export van energie uit wind, golfslag en getijden. De winsten uit hernieuwbare energie zouden volgens Salmond worden ondergebracht in een investeringsfonds.

"Als onafhankelijke natie zou de Schotse bevolking optimaal inspelen op de ongeƫvenaarde energiebronnen die het land te bieden heeft," voerde Alex Salmond aan. "Schotland vertegenwoordigt 25 procent van het totale Europese potentieel aan getijden-energie en windenergie en 10 procent van het Europese potentieel aan golfslag-energie. Dat is niet slecht voor een land dat minder dan 1 procent van de totale Europese bevolking vertegenwoordigt."

"Schotland heeft een gigantisch concurrentieel voordeel," merkte de premier nog op. "Schotland is in staat om energie beter en goedkoper te produceren dan in andere regio's. Hernieuwbare energie van voor een nieuwe industrialisering van Schotland zorgen." Salmond verwees naar de denktank Reform Schotland, die aanvoert dat een onafhankelijk Schotland tegen het einde van het decennium de helft van zijn elektriciteitsproductie zou kunnen exporteren.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home