Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 15, 2012

Over twee jaar eerste testvlucht Orion-ruimtecapsule

Hoewel er nog geen definitieve datum is vastgelegd, denkt de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (NASA) over twee jaar een eerste testvlucht uit te zullen voeren met zijn nieuwe Orion-ruimteschip. Daarmee zou de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie een belangrijke stap zetten in de heropbouw van zijn bemande ruimtevaartprogramma. Het Orion-ruimteschip wordt gebouwd door het Amerikaanse defensiebedrijf Lockheed Martin.

Bij de testvlucht zou een onbemande Orion-capsule vanop Cape Canaveral worden gelanceerd en twee omwentelingen rond de aarde maken vooraleer terug te keren en in de Stille Oceaan neer te storten. Orion zou daarbij echter verder de ruimte ingaan dan de baan van het International Space Station. Het ruimteschip zou zich ongeveer 3.700 mijl van de aarde verwijderen. Dat is de grootste afstand die de Amerikaanse bemande ruimtevaart zich van de aarde heeft verwijderd sinds het maanprogramma van het begin van de jaren zeventig.

"Die grote afstand biedt de mogelijkheid om een hoge energie te genereren bij de terugkeer in de dampkring, zodat het hitteschild van Orion uitvoerig kan worden getest," aldus een woordvoerder van Lockheed Martin. Die test moet bepalen of Orion een terugkeer in de atmosfeer van de aarde kan overleven, ter voorbereiding van een bemande vlucht over negen jaar. Ook zullen tijdens de eerste vlucht tien andere cruciale onderdelen, waaronder de vluchtsoftware en de parachutes, worden getest.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home