Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 15, 2012

General Electric werft vijfduizend legerveteranen aan

Het Amerikaanse industriƫle concern General Electric wil de volgende vijf jaar vijfduizend legerveteranen aanwerven. Dat heeft Jeff Immelt, chief executive van General Electric en topadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama voor economische zaken en tewerkstelling, gezegd. Bovendien zal General Electric dit jaar volgens zijn topman dit jaar ook 580 miljoen dollar investeren in de uitbreiding van zijn activiteiten in de luchtvaartsector in de Verenigde Staten.

"Een aantal legerveteranen beantwoorden perfect aan de vaardigheden die in de geavanceerde productie-toepassingen worden gevraagd," merkt Immelt op. Een gedeelte van de gewezen militairen zou worden ingeschakeld om de vertrekkende babyboomers, die met steeds grotere getallen met pensioen gaan, te vervangen. Immelt voegde er aan toe dat General Electric jaarlijks ook meer dan 1 miljard dollar investeert in trainingsprogramma's voor de eigen medewerkers.

Het industriƫle concern heeft ook aangekondigd 5.000 engineering-stagiairs in dienst te zullen nemen. Dat is een verdubbeling tegenover het huidige niveau. Tijdens de recessie heeft ook General Electric zijn personeelsbestand afgebouwd, maar de voorbije drie jaar werden er opnieuw 9.000 Amerikaanse werknemers in dienst genomen. Het concern heeft al aangekondigd nog eens 4.500 werknemers in dienst te zullen nemen. Het concern zal dit jaar ook drie nieuwe fabrieken voor de bouw van vliegtuigmotoren openen in de staten Mississippi, Alabama en Ohio.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home