Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 15, 2012

India heeft geen plannen om sociale media te censureren

Geen enkele Indiase regering zal ooit sociale media censureren. Dat heeft Kapil Sibal, Indiaas minister van informatica-technologie, gezegd in een reactie op berichten over mogelijke maatregelen van de Indiase regering tegen bedrijven zoals Google en Facebook. Vorig jaar verplichtte een Indiase rechter eenentwintig bedrijven, met inbegrip van Google en Facebook, om materiaal van hun websites te verwijderen dat religieuze groepen zou kunnen beledigen. Dat leidde tot een vrees voor de vrijheid van meningsuiting in India.

"Het is nooit de bedoeling geweest om sociale media te censureren, maar wel moeten alle media de wetten van dit land respecteren," merkte Kapil Sibal op tegenover het persbureau Reuters. Sibal en andere vertegenwoordigers van de Indiase regering hebben eerder al ontkend voorstander te zijn van het invoeren van een censuur op het internet. Vorig jaar werd in India een wet goedgekeurd waarbij bedrijven verantwoordelijk worden gesteld voor de content die door hun gebruikers worden geplaatst. De bedrijven hebben na een klacht zesendertig uur tijd om het betwiste materiaal te verwijderen.

Die nieuwe wet heeft al geleid tot twee klachten van Indiase burgers tegen internet-bedrijven. "Ondanks die nieuwe regels is de toegang tot het internet in India grotendeels onbeperkt, in tegenstelling tot de strikte controles in buurland China," aldus nog Reuters. "Maar net zoals vele landen over de hele wereld, stelt de Indiase regering zich steeds nerveuzer op over de macht van de sociale media." In India heeft op dit ogenblik minder dan 10 procent van de bevolking toegang tot het internet, maar ook daarmee blijft het land de derde grootste online markt van de wereld, na China en de Verenigde Staten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home