Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 15, 2012

Franse telecom-sector vraagt Google-taks voor buitenlandse operatoren

De Fédération Française des Télécoms (FTT), de federatie van de grootste Franse telecomoperatoren, heeft de Franse regering opgeroepen om een zogenaamde Google-taks in te voeren voor buitenlandse bedrijven die van de Franse infrastructuur gebruik maken. Een woordvoerder van de Franse telecom-federatie merkte daarbij op dat zijn leden te zwaar belast worden en om een fiscaal eerlijke behandeling vragen.

"Andere digitale partijen, vooral de grote internetbedrijven, genieten van de kwaliteit van de Franse infrastructuur, maar ontsnappen grotendeels aan hun fiscale verantwoordelijkheden door een fiscale bescherming in landen zoals Ierland of Luxemburg," merkte de woordvoerder op. "Er moet een fiscaal evenwichtig systeem worden uitgebouwd, waarbij alle spelers - nationaal of internationaal - evenwaardig worden behandeld."

De federatie wijst erop dat de telecom-operatoren elk jaar ongeveer 6 miljard euro investeren in infrastructuur en diensten en in Frankrijk meer dan 300.000 banen hebben gecreëerd. Nochtans worden de Franse operatoren volgens de federatie extra zwaar belast. De Franse overheid verwierp vorig jaar plannen voor een belasting op online reclame-inkomsten, waarbij gevreesd werd dat de maatregel vooral de kleine lokale bedrijven zou treffen in plaats van de grote internationale internet-concerns.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home