Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 16, 2012

Alleen koninginnenummer Olympische Spelen driedimensionaal

De finale van de honderd meter sprint op de Olympische Spelen zal driedimensionaal worden uitgezonden. Dat heeft de Britse openbare omroep BBC bekend gemaakt. Ook de extravagante ceremonieën bij de opening en de sluiting van de Olympische Spelen zullen driedimensionaal kunnen worden bekeken. Daarnaast zal de technologie ook worden aangeboden bij het dagelijkse overzicht van de hoogtepunten op het Olympische tornooi.

Roger Mosey, directeur van de Olympische operaties bij de Britse openbare omroep, merkt op dat er nooit plannen geweest te zijn om een specifiek driedimensionaal kanaal uit te bouwen voor de Olympische Spelen. De interesse voor driedimensionale uitzendingen valt volgens Mosey ook lager uit dan oorspronkelijk werd verwacht. Uit het onderzoek van de Britse televisieregulator Ofcom blijkt dat slechts 6 procent van de Britse gezinnen de mogelijkheid heeft om driedimensionale uitzendingen te bekijken.

"De BBC benadert driedimensionale televisie vooral vanuit een experimenteel oogpunt rond speciale evenementen zoals Wimbledon en Strictly Come Dancing," merkt Roger Mosey nog op. Hij voegde er aan toe dat de beslissing om het gebruik van de technologie te beperken werd genomen om te kunnen garanderen dat de rechtstreekse verslaggeving van de belangrijke wedstrijden niet in het gedrang zou komen. Wel wordt opgemerkt dat meerdere evenementen driedimensionaal zullen worden opgenomen voor archivering.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home