Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Apple verklaart oorlog aan kritische New York Times

Media die zich kritisch uitlaten over het technologiebedrijf Apple, worden niet meer uitgenodigd op de persvoorstellingen van de onderneming. Dat heeft de website Apple Insider gemeld. Vorig jaar was bij de voorstelling van de iPhone 4 al de technologiewebsite Gizmodo geweerd, maar dit jaar werd de krant The New York Times opzij geschoven bij de lancering van het nieuwe besturingssysteem Mountain Lion van Apple. Dat zou het gevolg zijn van een recent artikel in de krant over de slechts werkomstandigheden bij Foxconn, de Chinese onderaannemer van Apple.

Een aantal grote Amerikaanse kranten, technologiewebsites, en bloggers kregen nog voor de lancering van Mountain Lion de kans om het besturingssysteem te testen. The New York Times was daar echter niet bij. Volgens Amerikaanse media wordt op die manier één van de grootste Amerikaanse kranten gewoonweg belachelijk gemaakt. Enkele weken geleden had de krant in een groot artikel over Foxconn geschreven dat het Amerikaanse bedrijf geen enkele bezorgdheid toonde over de werkomstandigheden bij zijn Chinese leverancier.

Het is niet de eerste keer dat Apple kritische media uitsluit van evenementen. Twee jaar geleden werd bij de lancering van de iPhone 4 ook al de bekende Amerikaanse technologiewebsite Gizmodo geweerd. Het bedrijf tolereerde niet dat enkele leden van Gizmodo een prototype van de nieuwe iPhone in handen hadden gekregen. Sindsdien staat Gizmodo bekend als één van de grootste klokkenluiders over schandalen bij het Amerikaanse technologiebedrijf.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home