Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 16, 2012

Internationale politie-samenwerking tegen illegale handel tijgers

Er komt een grotere internationale samenwerking tegen de illegale handel in wilde tijgers. Dat hebben politiediensten uit dertien landen met een tijgerpopulatie afgesproken tijdens een seminarie van Interpol en het International Consortium on Combating Wildlife Crime (ICCWC) in de Thaise hoofdstad Bangkok. De handel in tijger-producten is één van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van de soort. Honderd jaar geleden zouden er nog ongeveer 100.000 tijgers zijn geteld. Op dit ogenblik telt het wildbestand nog ongeveer 4.000 exemplaren.

Opgemerkt wordt dat er wereldwijd nog slechts zes tijgersoorten zijn overgebleven, elk met minder dan duizend exemplaren. Het gaat om de Siberische, Indochinese, Maleisische, Sumatraanse, Bengaalse en Zuid-Chinese tijger. De Balische, Javaanse en Kaspische tijgers worden als uitgestorven bestempeld. "De inspanningen om de illegale handel in tijgers moet leiden tot vervolging, veroordeling en strenge straffen," merkte John Scanion, secretaris-generaal van de Convention on International Trade in Endangered Species (Cites), op.

Scanion voegde er aan toe dat het bestrijden van de illegale tijgerhandel ook talloze andere soorten en hun ecosystemen zou helpen redden. Jean-Michel Louboutin, topman van Interpol, voegde er aan toe dat onmogelijk kan worden toegestaan dat criminelen kunnen profiteren van misdrijven tegen het gemeenschappelijk erfgoed. Interpol zegt zijn moderne technologieën te zullen inzetten om de criminelen op te jagen. Die inspanningen zullen volgens Louboutin ook worden gebruikt om andere katachtigen, zoals de sneeuwluipaard en Aziatische leeuw, te beschermen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home