Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 16, 2012

Argentiniƫ gaat strenger optreden tegen witwas-praktijken in voetbal

De Argentijnse regering heeft strengere maatregelen aangekondigd om de witwas-praktijken in het voetbal te bestrijden. De Argentine Football Association (AFA) en elke club uit de twee hoogste reeksen van het Argentijnse voetbal worden verplicht om elke medewerker aan te geven die meer dan 13.800 dollar per jaar verdient, maar ook informatie te verstrekken over elke zakelijke relatie die wordt onderhouden. Het gaat daarbij niet alleen om individuen die rechtstreeks bij het voetbal zijn betrokken, maar ook sponsors, mediavertegenwoordigers, makelaars en overheidsvertegenwoordigers.

De veranderingen in de Argentijnse wetgeving werden verwacht nadat de Argentijnse voetbalfederatie zich in december vorig jaar akkoord had verklaard met een grotere supervisie van de overheid en een striktere opvolging van de belastingsvoorschriften in ruil voor hogere vergoedingen voor de televisierechten. Op dit ogenblik ontvangt de Argentijnse voetbalfederatie meer dan 200 miljoen dollar per jaar van de overheid voor de openbare televisie-uitzendingen van de wedstrijden.

De Argentijnse Financial Information Unit waarschuwt dat het voetbal steeds meer in het vizier komt van de georganiseerde misdaad. "Er worden witwas-schema's opgezet met internationale transfers, fiscale paradijzen en duistere bedrijven om geld te verschuiven," wordt er opgemerkt. Er wordt aan toegevoegd dat het professionele voetbal een ongekende globalisering kent, waarbij steeds meer spelers door buitenlandse ploegen worden gecontracteerd, waardoor gigantische geldsommen over de hele wereld worden overgeheveld.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home