Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 16, 2012

Virtuele realiteit maakt planning architect gemakkelijker

Virtuele realiteit kan een belangrijk hulpmiddel worden in de architectuur. Dat zegt Moritz Luck, één van de oprichters van het bedrijf Inreal Technologies, een spinoff van het Karlsruher Institut für Technologie (KIT). Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld die een toekomstig bouwproject in virtuele realiteit naar voor kan brengen. Moritz Luck heeft het over een belangrijke innovatie in de architectuur. Inreal Technologies werd twee jaar geleden opgericht om het project uit te bouwen.

"Zelfs het meest exacte bouwplan kan niet alle details en design-opties weergeven," merkt Moritz Luck op. "De bouwheer heeft verbeelding nodig om zich een idee te kunnen vormen over het gebouw dat uiteindelijk zal worden opgetrokken. De driedimensionale video-brillen van Inreal Technologies bieden echter een waarheidsgetrouwe weerspiegeling in virtuele realiteit, waardoor bouwers nog voor de aanvang van de werken toegang krijgen tot hun toekomstige woning."

De video-bril is geïntegreerd met gevoelige bewegingsensoren, die de positie en beweging van het hoofd controleren en daardoor in realtime een aanpassing van de virtuele omgeving mogelijk maken. "Wijzigingen aan het originele ontwerp - zoals de kleur van de muren, de aard van de vloerbedekking of de layout van de kamer - kunnen onmiddellijk worden doorgevoerd," voert Luck nog aan. "Naast de voordelen voor de klant, wordt ook de werktijd van de architect tijdens de planningsfase van het bouwproject gevoelig gereduceerd."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home