Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Wereldwijde markt biologische producten met bijna 10 procent gestegen

Het wereldwijde markt van biologische producten heeft twee jaar geleden een omzet gerealiseerd van 45,4 miljard euro. Dat betekende een groei met 9,2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de International Federation of Organic Agriculture Movements (Ifoam). Er wordt wel opgemerkt dat het aantal producenten een lichte daling heeft gekend, maar dat cijfer ligt nog altijd boven het niveau van drie jaar geleden. De belangenorganisatie merkt op dat de voorlopige cijfers over het voorbije jaar een verdere groei aangeven.

Ifoam merkt op dat het biologische areaal twee jaar geleden wereldwijd een gebied van 37 miljoen hectare omvatte. Dat betekende een daling met 0,1 miljoen hectaren tegenover het jaar voordien. In totaal werden 1,6 miljoen producenten geteld. Ook dat betekende een lichte achteruitgang. Australiƫ en Argentiniƫ hebben volgens Ifoam nog steeds het grootste percentage biologisch bewerkte landbouwgrond. India, Oeganda, Mexico en Ethiopiƫ tellen volgens de organisatie het grootste aantal biologische landbouwers.

Er wordt opgemerkt dat de omzet vooral in de Verenigde Staten en Europa een belangrijke groei kenden. De verkopen in de Verenigde Staten, de grootste markt voor biologische producten, namen toe met 1,5 miljard euro tot 20,2 miljard euro. In Duitsland, de tweede grootste markt, werd een stijging met 200 miljoen euro tot 6 miljard euro opgetekend. Op de derde plaats staat Frankrijk met een verkoop van 3,4 miljard euro. Dat betekende een groei met 340 miljoen euro tegenover het jaar voordien.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home