Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Tablet is de nieuwe elektronische babysitter

Tablet-computers zijn de nieuwe elektronische babysitters. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen bij gezinnen met kinderen onder te twaalf jaren. Volgens 55 procent van de gezinnen met een tablet wordt het apparaat gebruikt om de kinderen op reis te entertainen. Bovendien zegt 41 procent het apparaat mee op restaurant te nemen om de kinderen bezig te houden. De onderzoekers stelden verder vast dat 77 procent van de kinderen op de tablets gedownloade games spelen, terwijl 57 procent gebruik zou maken van opvoedkundige applicaties.

Ook blijkt uit het onderzoek dat 43 procent van de kinderen op de tablets televisieprogramma's of bioscoopfilms bekijken. Slechts 15 procent van de kinderen gebruikt een tablet om met vrienden en familie te communiceren. Volgens Nielsen maakt 70 procent van de kinderen onder de twaalf jaar in gezinnen met een tablet gebruik van het apparaat. Dat betekent een stijging met 9 procentpunten tegenover het vierde kwartaal van vorig jaar.

In de Verenigde Staten heeft het toenemend gebruik van tablets door kinderen de Federal Trade Commission ontwikkelaars opgeroepen om mobiele applicaties te voorzien de ouders gemakkelijker zouden toelaten om te onderzoeken welke persoonlijke informatie over hun kinderen is verzameld. De Amerikaanse handelsautoriteit merkt wel op nog te onderzoeken of een dergelijke software de privacy-bescherming van kinderen zou overtreden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home