Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Werknemer zonder perspectieven gaat op zoek naar alternatief

Werknemers die geen perspectieven hebben in hun huidige baan, gaan op zoek naar een andere betrekking. Dat is de conclusie van een onderzoek van rekruteerder StepStone in acht Europese landen. De onderzoekers voegen er aan toe dat een gebrek aan ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijken de belangrijkste redenen blijken waarom werkgevers een bedrijf verlaten. Dat was voor bijna de helft van de ondervraagden de belangrijkste reden om een andere baan te zoeken.

"Werknemers willen ook binnen hun functie kunnen evolueren en hun kennis en vaardigheden ten volle kunnen inzetten op het werk," voeren de onderzoekers aan. "Het gebrek aan een loopbaanplan is dan ook de tweede reden om naar andere vacatures op zoek te gaan. In de derde plaats is een manager zonder respect voor het uitgevoerde werk een reden om te vertrekken. Het loon komt in die overwegingen pas op de vierde plaats."

Medewerkers die geen intentie laten blijken om van baan te veranderen, blijken vooral gemotiveerd te zijn omdat ze de toevertrouwde taak graag doen en dan ook niet van werkgever willen veranderen. "Werknemers die plezier beleven aan hun werk, zien geen redenen om een nieuwe uitdaging te zoeken," wordt er opgemerkt. "Op de tweede plaats staat een goede band met collega's, gevolgd door een goede relatie met de baas."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home