Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, February 18, 2012

Drie op tien werknemers laat lunchpauze aan zich voorbijgaan

Drie op de tien werknemers neemt meestal geen lunchpauze of werkt tijdens de lunch door. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van rekruteerder Monster. Er wordt wel opgemerkt dat er tussen de verschillende landen grote verschillen bestaan. Onder meer wordt opgemerkt dat Franse en Duitsers het meest vasthouden aan een lange lunch. In Frankrijk trekt 32 procent van de werknemers een uur uit om te lunchen, terwijl ook in Duitsland 28 procent voor die lange pauze kiest. Aan het andere einde van de spectrum staat Nederland met een score van 6 procent.

Anderzijds wordt in Groot-Brittanniƫ het vaakst de lunch overgeslagen. Daar geeft 45 procent van de werknemers aan helemaal geen lunchpauze te nemen. Ook in de Verenigde Staten (38 procent) en Canada (32 procent) wordt de lunch vaak overgeslagen. In deze drie landen neemt 17 procent een uur pauze voor lunch. In Zweden en Mexico wordt de lunchpauze het minst vaak overgeslagen. In beide landen werkt slechts 11 procent tijdens de lunchtijd gewoon door.

De onderzoekers merken op dat vooruitgang in technologie de grens tussen werk en persoonlijke tijd steeds verder doet vervagen. "Bovendien wordt iedereen graag als een harde werker gezien," voeren de onderzoekers aan. "Dat kan ertoe leiden dat een werknemer wel eens zijn pauze overslaat. Vele studies tonen juist aan dat regelmatig pauzeren bevorderlijk is voor de productiviteit en de mentale scherpte. Bovendien is regelmatig pauzeren essentieel om een burn-out te voorkomen. Er zijn betere manieren om motivatie te tonen dan constant ingelogd te zijn."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home