Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 20, 2012

Barack Obama heeft etnische identiteit Afro-Amerikaanse studenten veranderd

De historische verkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama vier jaar geleden heeft tot een individuele en nationale reflectie geleid en heeft de eigen perceptie van Afro-Amerikaanse universiteitsstudenten helemaal veranderd. Dat is de conclusie van een rapport van onderzoekers aan de Cornell University. De onderzoekers voeren aan dat de studie uitwijst dat sociale of politieke gebeurtenissen een impact kunnen hebben op de perceptie over het eigen ras en over de visie van anderen op de eigen etnische afkomst.

"De verkiezing van Barack Obama heeft Afro-Amerikanen aangezet om na te denken over de positieve waarde die met hun etnische identiteit kan worden geassocieerd," merkt onderzoeker Anthony Burrow, professor menselijke ontwikkeling aan het College of Human Ecology aan de Cornell University, op. "Individuen die na de verkiezing van Barack Obama dieper hebben nagedacht over de gevolgen van die gebeurtenis, blijken de grootste verandering in de perceptie van hun raciale identiteit doorgemaakt te hebben."

De onderzoekers stelden vast dat onmiddellijk na de verkiezing van Barack Obama een grote bevestiging van alle aspecten van raciale identiteit kon worden opgemerkt. "De verkiezing had een positieve impact op de percepties over de eigen identiteit, de eigen etnische groep en de visie van anderen op hun etnische afkomst. "Op langere termijn blijkt echter die percepties echter het meest door te blijven werken bij de individuen die de gevolgen van de verkiezing van Obama het diepste hebben geƫxploreerd," aldus de onderzoekers.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home