Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 08, 2012

Bouwvakkers Braziliaanse voetbalstadions dreigen met acties

De Braziliaanse bouwvakkers hebben er opnieuw mee gedreigd om de werken aan de infrastructuur voor het wereldkampioenschap voetbal over twee jaar te saboteren. De werknemers eisen dat overal dezelfde lonen worden uitgekeerd. Indien aan de eisen niet wordt tegemoet gekomen, wordt er gedreigd met een nationale staking. Acties zouden problemen kunnen opleveren voor de Braziliaanse regering, die door de internationale voetbalfederatie al werd gewaarschuwd voor vertragingen bij de constructie van de voetbalstadions.

"Eerder al werden acties gevoerd in Brasilia, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Recife en Salvador," merkt het webmagazine Sportbusiness op. "De vakbonden van de bouwvakkers in de twaalf stadions proberen echter de krachten te bundelen en betere werkvoorwaarden te eisen over het hele land. Indien de werkgevers niet bereid zijn om alle werknemers over het hele land hetzelfde loon en voordelen toe te kennen, dreigt er volgens de vakbonden volgende maand een nationale staking."

"De bouwvakkers voeren overal hetzelfde werk uit, maar toch ontvangen ze niet hetzelfde loon," aldus vertegenwoordigers van de vakbonden. "In het zuiden van Braziliƫ verdienen bouwvakkers bijna dubbel zoveel als hun collega's in het noordoosten van het land." De werknemers eisen een gezamenlijk basissalaris van 580 dollar per maand, met dezelfde voordelen en verbeterde compensaties voor overwerk. De bouwvakkers zeggen de druk om de stadions tijdig klaar te krijgen als een wapen tijdens de onderhandelingen te zullen uitspelen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home