Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 08, 2012

Malaria veroorzaakt dubbel zoveel doden dan geraamd

Malaria heeft twee jaar geleden wereldwijd 1,2 miljoen mensen gedood. Dat is bijna twee keer zoveel dan in de meeste ramingen naar voor wordt geschoven. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Institute for Health Metrics and Evaluation aan de University of Washington. De onderzoekers merkten verder op dat de meeste fatale slachtoffers te vinden zijn bij heel kleine kinderen, maar toch blijken 42 procent van de slachtoffers zich te bevinden bij jongeren vanaf vijf jaar en volwassenen.

Volgens het rapport vielen in het begin van de jaren tachtig wereldwijd 1 miljoen doden door malaria. Dat was acht jaar geleden echter gestegen tot een piek van 1,8 miljoen slachtoffers. "Sindsdien is men er door grotere interventies in geslaagd om het aantal doden terug te dringen," merkt onderzoeksleider Christopher Murray op. De onderzoekers voegen er aan toe dat de risico-gebieden zich vooral bevinden in Afrika, waarbij vooral de centrale regio's van de Sub-Sahara grote haarden van malaria zouden kennen.

"Sinds de wereldwijde piek van acht jaar geleden is men er door snelle interventies en grotere controle in de Sub-Sahara in geslaagd om het aantal doden gevoelig terug te dringen," merken de onderzoekers nog op. "Dat geeft aan dat de investeringen door grote financiers zoals het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria erin slagen om de impact van zware problemen zoals malaria snel kunnen terugdringen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home