Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, February 07, 2012

Egypte verwacht snelle heropleving buitenlands toerisme

Egypte zou dit jaar tussen twaalf en dertien miljoen toeristen kunnen aantrekken. Dat heeft Samy Mahmoud, Egyptisch vice-minister van toerisme, tegenover het persbureau Reuters gezegd. Het voorbije jaar viel de toeristische omzet van Egypte met meer dan 30 procent terug, te wijten aan de blijvende gewelddadige dreiging na de val van president Hosni Mubarak. Volgens Mahmoud blijven de toeristische vooruitzichten van Egypte uitstekend en zal de sector dit jaar ongeveer 11 miljard dollar bijdragen tot de Egyptische economie.

Het voorbije jaar ontving Egypte 9,8 miljoen bezoekers. Dat betekende een daling met 33 procent tegenover het jaar voordien. "Mahmoud is ervan overtuigd dat Egypte snel terug toeristen zal kunnen aantrekken wanneer de militaire raad, die na het vertrek van Mubarak in februari vorig jaar de macht heeft overgenomen, het bestuur over het land na de verkiezingen eind juni opnieuw aan een burgerlijke regering zal overdragen," voert Reuters aan. "Dan zal Egypte volgens Mahmoud opnieuw een president en een sterke regering hebben, wat het toerisme zou stimuleren."

Het toerisme vertegenwoordigt meer dan 10 procent van het Egyptische bruto binnenlandse product. Het toerisme ontvangt het grootste aantal buitenlandse deviezen van alle economische sectoren. Bovendien is één op de acht banen in Egypte verbonden met de toeristische industrie. Twee jaar geleden, voor de politieke onrust uitbrak, realiseerde de sector een omzet van 12,5 miljard dollar, maar dat viel vorig jaar terug tot 8,8 miljard dollar. Mahmoud benadrukte ook dat ook nu de meeste toeristische bestemmingen in het land absoluut veilig zijn.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home