Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, February 06, 2012

Achtste recordjaar op rij voor Londense theaterwereld

De theatersector van het Londense West-End heeft het voorbije jaar voor 528,3 miljoen pond tickets verkocht. Dat betekent een stijging met 3,1 procent tegenover het jaar voordien. Daarmee wordt voor het achtste rij op jaar een omzetverkoop gerealiseerd. Dat blijkt uit cijfers van de Society of London Theatre (Solt). Het totale aantal bezoekers daalde echter met 1,73 procent tot 13,9 miljoen toeschouwers. Dat was volgens de organisatie te wijten aan de sluiting van een aantal theaters. Het gemiddelde bezoek per show is volgens Solt echter gestegen.

De organisatie merkt op dat de toename kan worden toegeschreven aan uitverkochte producties zoals Matilda the Musical en het blijvende succes van Les Miserables, dat al zesentwintig jaar in het West-End wordt opgevoerd. Er wordt opgemerkt dat een aantal van de bekendere theaters het voorbije jaar grote nieuwe producties - zoals The Wizard of Oz, Shrek the Musical en Rock of Ages - op de agenda plaatsten. Door de opbouw van nieuwe producties moesten vele theaters voor een belangrijke periode worden gesloten, wat mee de oorzaak was van de daling in de totaalcijfers.

Volgens Solt waren de theaters van het West-End het voorbije jaar gedurende 146 weken gesloten voor opbouw. Het jaar voordien werden slechts 85 zogenaamd zwarte weken geteld. "De sector mag fier zijn dat de voorstellingen nog altijd veel bezoekers trekken, ondanks het moeilijke economische klimaat," voerde Mark Rubinstein, president van Solt, tegenover BBC News aan. Michael Billington, theatercriticus voor de krant The Guardian, waarschuwt echter voor overdreven optimisme. Hij wijst erop dat de belangstelling elders in het land gevoelig terugvalt.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home