Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 08, 2012

Ook Amazon denkt aan opening fysieke verkooppunten

Online retailer Amazon zal over enkele maanden in zijn thuisbasis Seattle een eerste fysieke winkel openen. Dat heeft de website Goodereader.com, gespecialiseerd in berichtgeving over elektronische readers zoals de populaire Kindle van Amazon, bekend gemaakt. Volgens een aantal bronnen zou die fysieke winkel worden opgebouwd rond boeken en de Kindle. Een woordvoerder van Amazon zegt in een reactie dat het bedrijf geen commentaar wenst te geven op geruchten en speculaties.

Volgens Goodereader zou de winkel digitale boeken tonen en gedrukte edities verkopen van de uitgeverij-divisie van Amazon. "Ook Apple kent een fenomenaal succes met zijn retailwinkels rond de iPads, iPhones, iPods en Macintosh-computers," merkt het persbureau AFP op. "De nieuwe tablet Kindle Fire van Amazon wordt bestempeld als een mogelijke uitdager van de iPad. Het is dan ook niet onmogelijk dat Amazon heeft beslist om het succesvolle winkel-concept van Apple te dupliceren."

Amazon realiseerde tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een nettowinst van 177 miljoen dollar, tegenover 416 miljoen dollar tijdens dezelfde periode het jaar voordien. De omzet steeg met 34,6 procent tot 17,4 miljard dollar. Er wordt echter opgemerkt dat een kostenstijging van 37,6 procent de winstmarges van de online retailer heeft uitgehold. De verkoop van Kindle-producten steeg tijdens de eindejaarsperiode weliswaar met 177 procent, maar het bedrijf wordt geconfronteerd door zware kortingen bij concurrenten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home