Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 07, 2012

Economische onzekerheid stort bevolking in depressie

In Groot-Brittanniƫ werden door artsen het voorbije jaar 43,4 miljoen voorschriften voor anti-depressiva verstrekt. Dat betekent een stijging met 28 procent op amper drie jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van de Britse National Health Service (NHS). Opgemerkt wordt dat de toename samenging met de terugval van de Britse economie in een recessie en de uitbraak van een wereldwijd economische crisis. Volgens ramingen kosten depressies de Britse economie nagenoeg 11 miljard pond per jaar aan verloren inkomsten, uitgaven van de National Health Service en het voorschrijven van geneesmiddelen.

"De stijging van het aantal voorschriften heeft wellicht te maken met de grotere stress die de bevolking door de economische crisis voelt," merkt Emer O'Neill, chief executive van de belangengroep Depression Alliance, op. "Sommige mensen worden door een depressie overvallen, maar bij anderen is er een heel concrete aanleiding, zoals het verlies van een baan of eigendom. De onzekere economische tijden kunnen zonder twijfel worden gelinkt aan een toename van het depressie-probleem."

De behandeling van de ziekte zelf zou de National Health Service meer dan 520 miljoen pond per jaar kosten. De kost van arbeidsongeschiktheid zou oplopen tot 8,97 miljard pond, terwijl het verlies aan inkomsten door zelfmoorden wordt op 1,47 miljard pond geraamd. De voorschriften voor geneesmiddelen tegen angsten stegen op drie jaar tijd met 8 procent tot 6,5 miljoen eenheden. Bij slaapmiddelen werd een stijging met 3 procent tot 10,2 miljoen voorschriften opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home