Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 06, 2012

Chinese staatstelevisie voor inwoners van New York

China heeft de lancering van het Amerikaans televisiekanaal TodayChina aangekondigd. Dat heeft Yan Xinxia, directeur van het China Internet Information Center, bekend gemaakt. Het initiatief kadert in de strategie van China om de activiteiten van zijn staatsmedia naar het buitenland uit te breiden en een grotere internationale culturele invloed te kunnen uitoefenen. TodayChina zal in New York vierentwintig uur per dag gratis digitale televisie aanbieden. Het initiatief loopt in samenwerking met het bedrijf CMMB Vision Holdings.

"Het is onze opdracht om informatie over China in het buitenland te verspreiden," merkt Yan Xinxia op tegenover het persbureau Bloomberg. Het nieuwe kanaal volgens hem nieuws en entertainment zowel in het Engels als in het Chinees met Engelse ondertiteling brengen. Het China Internet Information Center werd opgericht bij het begin van de eeuw en is onder meer eigenaar van het portal China.com.cn portal. De instelling heeft volgens Yan Xinxia content in tien verschillende talen beschikbaar.

Twee jaar geleden startte ook het Chinese staatsnieuwsagentschap Xinhua al met een buitenlands televisiekanaal dat vierentwintig uur per dag uitzendt. Bovendien lanceerde het Chinese ministerie van handel dat jaar op de Britse omroep BBC en op de Amerikaanse zender CNN ook verschillende commercials. De Chinese president Hu Jintao benadrukte eerder al dat het land met de grootste culturele invloed in een geglobaliseerde wereld een concurrentieel voordeel zal verwerven.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home