Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 05, 2012

Shoppende vrouwen kijken steeds meer naar herverkoopwaarde

Vrouwen hebben de voorbije eindejaarsperiode vaak aankopen gedaan met een eventuele herverkoopwaarde in het achterhoofd. Dat is de conclusie van een rapport van de organisatie Women at NBCU. Opgemerkt wordt dat 75 procent van de Amerikaanse vrouwen tijdens het aankoopproces rekening houden met een eventuele herverkoopwaarde. Dat betekent een stijging met 10 procent tegenover het midden van vorig jaar. De onderzoekers merken op dat vrouwen ook een voorkeur hebben verworven voor een herverkoop boven huren of leasen.

De onderzoekers voegen er aan toe dat 76 procent van de ondervraagde vrouwen toegeven actief te zijn op online veilingen of websites waar particulieren goederen rechtstreeks aan andere consumenten kunnen verkopen. Eén derde van de respondenten merkt daarbij op dat websites zoals eBay en Groupon aan de consument op het gebied van prijszetting evenveel macht hebben gegeven als de producenten. Bovendien geeft 22 procent aan dat de meerderheid van de transacties over tien jaar tussen consumenten zullen worden afgesloten en niet tussen een bedrijf en de klant.

"Dat denkpatroon beïnvloedt ook het winkelgedrag van de vrouwelijke consumenten," voeren de onderzoekers aan. "Twee op drie vrouwen geeft er de voorkeur aan om 100 dollar te besteden aan een kwaliteitsproduct dat één jaar later een herverkoopwaarde heeft van 35 dollar dan 50 dollar te besteden aan een goedkoper product dat het jaar nadien waardeloos is geworden. Ook geeft 89 procent van de vrouwen aan producten liever te kopen en doorverkopen dan te huren of leasen. Dat geldt zowel voor elektronica, kledij, meubilair als entertainment en kunst."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home