Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 06, 2012

Bloggen heeft positief effect op angstige tieners

Bloggen kan psychologisch positieve effecten hebben op tieners die met sociale angsten te kampen hebben, hun zelfvertrouwen opvijzelen en hen in staat stellen om vlotter om te gaan met hun vrienden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Haifa. De onderzoekers merken op dat het bijhouden van een persoonlijk dagboek en andere vormen van expressief schrijven een uitstekende manier zijn om emotionele stress te verwerken en zich beter te voelen.

Onderzoeksleider Meyran Boniel-Nissim benadrukt dat het internet een geïntegreerd deel uitmaakt van het dagelijkse leven van tieners, zodat bloggen hen de mogelijkheid biedt zich vrij uit te drukken en met anderen te communiceren. "Bloggen heeft op studenten met problemen een positiever effect dan louter het uitdrukken van hun angsten en bezorgdheden in een persoonlijk dagboek," voert Boniel-Nissim aan. "Het openen van een blog voor commentaren van de online community versterkt die effecten nog."

"Hoewel cyberpesten bestaat, blijken bijna alle antwoorden op geplaatste berichten ondersteunend en positief te zijn," voeren de onderzoekers nog aan. "Die resultaten zijn niet verrassend, want in het algemeen wordt online vaak positief gereageerd. Uit het onderzoek is duidelijk gebleken dat het bloggen een gunstig effect had op het zelfvertrouwen en een aantal sociale gedragingen van tieners die met psychologische problemen te kampen hebben." De onderzoekers voegen er aan toe dat zowel meisjes als jongens op een gelijkaardige positieve manier reageren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home