Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, January 06, 2012

Orderboek lanceerbedrijf Arianespace op recordhoogte

Het Europese bedrijf Arianespace, wereldwijd marktleider in satellietlanceringen, heeft voor het nieuwe jaar dertien missies op de kalender staan. Het bedrijf voegt er aan toe dit jaar voor de eerste keer lanceringen gepland te hebben in de drie gewichtscategorieën die op de markt worden aangeboden. Met het huidige orderboek zal het bedrijf volgens Jean-Yves Le Gall, topman van Arianespace, zijn aandeel van ongeveer 50 procent op de wereldmarkt van satellietlanceringen kunnen consolideren.

Arianespace heeft dit jaar zeven lanceringen met de Ariane-5 voor zware satellieten op het programma staan. Daarnaast zijn vijf missies voorzien met het Russische Soyuz voor satellieten uit de middenklasse. Ook is voor de eerste keer een lancering gepland met de lichtgewicht Vega-raket. In maart is onder meer de lancering voorzien van de Edoardo Amaldi, een derde onbemande cargo-ruimteschip van het European Space Agency dat voorraden moet brengen naar het International Space Station (ISS).

Het voorbije jaar werden vijf missies met de Ariane-5 afgewerkt. Daarnaast gebeurden ook vier lanceringen met de Russische Soyuz-draagraket. Het was de eerste keer dat op een Europese ruimtevaartbasis in Kourou op Frans Guyana een Soyuz werd gelanceerd. Het lanceerbedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 985 miljoen euro. Daarbij zou naar eigen zeggen een break-even gerealiseerd worden. Bij het begin van dit jaar had Arianespace een orderboek met een recordbedrag van 4,5 miljard euro. Dat vertegenwoordigt werk voor een periode van drie jaar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home