Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 16, 2011

Russisch ruimtevaartbedrijf verbiedt buitenlandse reizen personeel

Het Russische ruimtevaartbedrijf Roscosmos heeft buitenlandse reizen voor een gedeelte van zijn personeel verboden. Dat blijkt uit een interne nota die Vladimir Popovkin, de nieuwe topman van Roscosmos, binnen het bedrijf heeft verspreid. Het verbod geldt voor managers, kaderleden en personeel dat kennis heeft van belangrijke of geheime informatie over de Russische raket-industrie. Alleen om medische redenen zou een uitzondering op het verbod kunnen worden toegestaan.

"De regel - die doet herinneren aan het tijdperk van de Sovjet-Unie - geldt niet alleen voor de verschillende dochterbedrijven van Roscosmos, maar ook voor medewerkers van toeleveranciers die contracten met een gevoelige inhoud kregen toegewezen," voert de Russische krant Izvestia aan. "Alexei Kuznetsov, hoofd public relations bij Roscosmos, merkt op dat het verbod een onderdeel vormt van het algemeen veiligheidsbeleid dat het bedrijf heeft geïmplementeerd."

De maatregel heeft volgens Izvestia al geleid tot grote ontevredenheid bij het personeel. "Het bedrijf heeft de reispassen van de betrokkenen in beslag genomen," wordt er nog opgemerkt. "De documenten kunnen alleen worden teruggekregen wanneer een aantal bureaucratische formaliteiten zijn vervuld. Eén van de managers heeft al aangegeven een geneeskundig attest te zullen aanvragen, aangezien hij naar een warme bestemming op vakantie wil gaan en daarvoor in de Russische winter in eigen land geen enkele kans toe ziet."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home