Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 04, 2011

Steuntrekkende gezinnen hebben sneller relatieproblemen

Echtparen die steun van de overheid genieten, vertonen een minder grote huwelijkstevredenheid en wederzijds engagement dan koppels die financieel volledig onafhankelijk zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of Missouri. De onderzoekers stellen dat de studie bevestigt dat een beperkt inkomen een negatieve impact heeft op de huwelijkskwaliteit, maar daarin spelen volgens hen ook andere factoren een rol, zoals de eventuele hulp van de overheid.

"Gezinnen met een beperkt inkomen scoren lager op de algemene huwelijkstevredenheid en engagement, voelen zich sneller gevangen in hun relatie, getuigen meer van een negatieve interactie en staan sneller open voor een echtscheiding," merkt onderzoeksleider David Schramm, professor gezinsstudies aan het College of Human Environmental Sciences aan de University of Missouri, op. "Datzelfde geldt voor gezinnen die steun genieten van de overheid. Wanneer een laag inkomen gecombineerd wordt met overheidssteun wordt een dramatische daling in de tevredenheid opgetekend."

"Economische problemen blijven een stimulans te vormen voor andere stressfactoren," voert David Schramm aan. "Echtparen die moeite hebben om hun rekening te betalen, raken sneller geïrriteerd en gestresseerd over andere aspecten van het leven. Dat leidt tot negatieve interacties tussen de partners en een gevoel van gevangen te zitten omdat men niet onafhankelijk kan overleven. De overheid zou voor deze groep dan ook niet alleen materiële ondersteuning, maar ook gespecialiseerd begeleiding moeten voorzien."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home