Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 04, 2011

Cybercriminaliteit kost economie meer dan drugshandel

De wereldwijde kost van cybercriminaliteit is groter dan het gecombineerde effect van de trafiek in marihuana, heroïne en cocaïne op de economie. Dat is de conclusie van een rapport van het beveiligingsbedrijf Symantec. Daarbij wordt opgemerkt dat het effect van de drugshandel op de wereldwijde economie moet worden geraamd op een bedrag van 288 miljard dollar per jaar. Cyberaanvallen hebben echter een directe financiële kost van 114 miljard dollar, maar daar moet 274 miljard dollar aan verloren tijd door het bestrijden van cybercriminaliteit worden bijgeteld.

"De onderzoekers merken op dat elke seconde veertien mensen het slachtoffer worden van cybercriminaliteit," aldus het magazine The Register. "Dat betekent meer dan één miljoen slachtoffers per dag." Jonge mannen met mobiele apparaten lopen volgens Symantec het grootste risico om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Ondanks het grote aantal slachtoffers, worden er volgens Symantec nog steeds onvoldoende inspanningen geleverd om aanvallen af te weren.

De onderzoekers stellen dat 74 procent van de consumenten naar eigen zeggen bewust is van de bedreiging, maar toch heeft 41 procent geen enkele geactualiseerde beveilingssoftware geïnstalleerd. Bovendien laat 61 procent het na om complexe en geregeld veranderende paswoorden te gebruiken. "Het aantal slachtoffers is tijdens de voorbije twaalf maanden verdrievoudigd, maar toch denkt minder dan één derde van de respondenten meer gevaar te lopen het slachtoffer te worden van een cyberaanval dan van een fysiek misdrijf."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home