Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, November 03, 2011

Amerikaans rokersniveau onder de grens van 20 procent

Het voorbije jaar is het rokersniveau in de Verenigde Staten teruggevallen tot 19,3 procent van de Amerikaanse bevolking, tegenover 20,6 procent het jaar voordien. Dat betekent dat het aantal rokers met drie miljoen eenheden is gedaald tegenover het midden van het voorbije decennium, toen een niveau van 20,9 procent werd opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Bovendien is het gebruik ook bij de rokers volgens het rapport gevoelig teruggevallen.

"Tot het midden van het voorbije decennium werd gedurende veertig jaar een constante terugval in het aantal rokers opgetekend," voert Thomas Frieden, directeur van het Centers for Disease Control, aan. "Toen viel die daling echter plotseling stil. Sindsdien heeft die trend zich weer hersteld, maar wel aan een trager niveau dan in het verleden." Er wordt wel opgemerkt dat er vooral een daling werd opgetekend bij consumenten die minstens anderhalf pak sigaretten per dag rookten. Bij gebruikers van minder dan een half pak werd daarentegen een stijging vastgesteld.

De onderzoekers merken op dat nog steeds 45 miljoen Amerikanen geregeld een sigaret roken. Er wordt aan toegevoegd dat roken de Amerikaanse economie ongeveer 193 miljard dollar per jaar kost aan directe medische uitgaven en verloren productiviteit. In het rapport wordt opgemerkt dat het Midwesten de grootste concentratie aan rokers kent (21,8 procent), gevolgd door de zuidelijke staten (21 procent). Nog aangevoerd wordt dat een rookverbod, hogere prijzen en agressieve mediacampagnes efficiƫnte instrumenten zijn in de strijd tegen het tabaksgebruik.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home