Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 05, 2011

Smartphones toekomst voor politieke verkiezingen

Smartphones bieden een nieuwe mogelijkheid voor politieke verkiezingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse Human Factors and Ergonomics Society (HFES). Opgemerkt wordt dat de invoering van smartphones in verkiezingen een aantal potentiële voorbeelden biedt. Onder meer wordt gewezen op een grotere participatie van de bevolking, een besparing op administratieve kosten en de mogelijkheid om de kiezer toe te laten gebruik te maken van een bekende technologie.

"In de nabije toekomst moet mobiel stemmen niet als een potentiële optie voor verkiezingen worden beschouwd," voeren de onderzoekers aan. "Op lange termijn kunnen deze procedures, ondersteund door onder meer computerwetenschappen, echter wel hun voordelen bieden en zelfs wenselijk zijn." Er wordt daarbij op gewezen dat smartphones steeds populairder worden bij de bevolking en ook steeds meer technologische mogelijkheden krijgen.

"De rampzalige presidentsverkiezingen in Florida elf jaar geleden hebben de vraag naar meer technologisch geavanceerde kiestechnologieën in een stroomversnelling doen geraken," stippen de onderzoekers aan. Er wordt wel opgemerkt dat respondenten met smartphone-expertise de mobiele kiesprocedures op een accurater manier afwerkten dan proefpersonen die geen ervaring hebben met de modernste generatie mobiele telefoons. Er moeten volgens de onderzoekers dan ook procedures worden ontwikkeld die aangepast zijn aan het mentale model van onervaren gebruikers.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home