Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 05, 2011

Renault sluit carrière Formule Eén af met verlies van 34 miljoen pond

Het raceteam Renault Formula One heeft vorig jaar een verlies geleden van 34,3 miljoen pond. De Franse autobouwer sloot vorig jaar zijn carrière als eigenaar van een raceteam in de Formule Eén af. Het jaar voordien had de renstal nog een winst gerealiseerd van 4,8 miljoen pond. De zware terugval was volgens insiders vooral te wijten aan de massale exodus van sponsors nadat het team in september twee jaar geleden ervan werd beschuldigd tijdens de Grote Prijs van Singapore bewust een ongeval georchestreerd te hebben.

De jaaromzet van Renault Formula One bedroeg 82,2 miljoen pond. Dat betekent een daling met 49 procent tegenover het jaar voordien. "Het verlies van sponsor ING alleen al kostte de renstal 41 miljoen pond aan inkomsten," merkt de Britse krant The Guardian op. In december twee jaar geleden nam de Luxemburgse investeringsmaatschappij Genii Capital een belang van 75 procent in het team over van Renault. Eén jaar later nam het investeringsfonds ook het resterende pakket van 25 procent.

Renault blijft als motorenleverancier wel aanwezig in de Formule Eén. Volgens een aantal bronnen heeft Genii Capital al een aantal keer aangegeven om het raceteam opnieuw te willen verkopen. Daarbij werden hoofdsponsor Lotus Group en David Richards van Prodrive genoemd als mogelijke overnemers. Anderzijds werd ook gemeld dat Genii Capital geïnteresseerd zou zijn om Lotus over te nemen. Die berichten worden echter ontkend, waarbij opgemerkt wordt dat beide partijen hun samenwerking in de Formule Eén wensen verder te zetten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home