Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 04, 2011

Voetafdruk is alternatief voor identificatie individu

Een beeld van de voetzool is een perfect alternatief voor een vingerafdruk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Shinshu University in Tokida. De Japanse onderzoekers stellen dan ook dat naast het scannen van de ooglens en spraakherkenning ook de voetafdruk in de toekomst zal kunnen gebruikt worden als een middel om personen te identificeren. Daarbij denken ze onder meer aan de beveiliging van luchthavens.

"De afdruk van een blote voet vertelt evenveel over de identiteit als een vingerafdruk," merkt onderzoeksleider Todd Pataky op. "Eerder werd al vastgesteld dat elke persoon ook een individuele manier van stappen heeft, waarbij een accuraatheid tot 90 procent kan worden bereikt. Die resultaten kunnen echter worden versterkt door een driedimensionale identificatie van de manier waarop de voet tijdens het wandelen op de grond wordt geplaatst."

De Japanse wetenschappers stellen dat bij hun onderzoek een accuraatheid van 99,6 procent werd gerealiseerd. Wel wordt opgemerkt dat het systeem alleen kan functioneren in omstandigheden waarin het individu wenst herkend te worden. "Iedereen kan immers zijn manier van wandelen veranderen, waardoor ook de afdruk van de voet wijzigt," stipt Todd Pataky aan. "Het systeem kan echter perfect worden toegepast in luchthavens, aan bankautomatren en bij toegangscontrole, waar het individu zijn identiteit wil laten bevestigen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home