Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 04, 2011

Software-piraterij kost wereldwijd bijna 60 miljard dollar

Wereldwijd doet de helft van de gebruikers van personal computers beroep op illegale software. De gigantische Chinese markt is daarbij de grootste schuldige. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Business Software Alliance (BCA). De onderzoekers stellen dat 47 procent van de wereldwijde gebruikers er geen enkel probleem in ziet om illegale kopieën van software-programma's te gebruiken, gaande van het gebruiken van één licentie voor verschillende installaties tot het downloaden van programma's van illegale netwerken.

"In China blijkt 85 procent van de gebruikers de software meestal of altijd illegaal te verkrijgen," voert Robert Holleyman, chief executive van de Business Software Alliance, tegenover het persbureau AFP aan. "De wereldwijde piraterij-merkt kent de snelste groei in China, dat echter ook de grootste markt voor nieuwe computers is geworden." De installatie van illegale software kostte de sector volgens de onderzoekers vorig jaar 59 miljard dollar.

Er wordt opgemerkt dat in China vorig jaar voor 7,78 miljard dollar aan illegale programma's is geïnstalleerd. Daarmee staat China wereldwijd op de tweede plaats. Met een bedrag van 9,5 miljard dollar hebben alleen de Verenigde Staten nog een grotere markt voor illegale software. Robert Holleyman benadrukt dat de pogingen van de Chinese overheid om de piraterij terug te dringen, geen enkel resultaat hebben opgeleverd. Het piraterij-niveau ligt na China het hoogste in Nigeria (82 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home