Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 05, 2011

Toxische hoorns moeten stropers op afstand houden

Het Rhino and Lion Nature Reserve in Zuid-Afrika heeft een behandeling ontwikkeld die de hoorns van neushoorns toxisch moet maken. De behandeling zou voor de dieren zelf onschadelijk zijn, maar zou bij de mens tot misselijkheid en hoofdpijn leiden. Het toxische product zou bestaan uit een combinatie van de geneesmiddelen die worden gebruikt om de neushoorns te behandelen tegen parasieten en zou ook worden voorzien van een verfstof, die de hoorns zelfs na het afschaven een herkenbare roze kleur zouden meegeven die door scanners op luchthavens kunnen worden opgemerkt.

Het middel zou al in het natuurreservaat, gelegen in Krugersdorp ten noorden van Johannesburg, zijn uitgetest. Het middel zou ongeveer drie tot vier jaar actief blijven. "Op die manier hopen we dat stropers afgeschrikt zouden kunnen worden," merkt een woordvoerder van het natuurreservaat tegenover het persbureau AFP op. "De ideale oplossing zou uiteraard zijn dat er helemaal geen vraag meer zou zijn naar de hoorns van de dieren."

Sinds begin dit jaar zijn volgens officiƫle waarnemers in Zuid-Afrika al bijna driehonderd neushoorns door stropers gedood. Vier jaar geleden werden amper dertien gevallen van stroperij opgemerkt. De stijging is volgens de natuurparken te wijten aan de vraag naar neushoorn-producten in de Aziatische traditionele geneeskunde. "Men zou die consumenten duidelijk moeten informeren dat de hoorns geen enkele voedingswaarde hebben en ook medicinaal geen enkel nut hebben."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home